Previous
Next

Info Sastra

Cerpen Bahasa Sunda

 

 
 
 
 
Membaca cerpen dalam bahasa derah adalah sebuah keasyikan tersendiri bagi kita. Karena selaian bisa melatih kemampuan kita dalam menggunakan bahasa daerah, kita juga ikut melestarikan bahasa daerah yang sekarang ini mulai banyak dilupakan oleh generasi muda. Cerpen bahasa Sunda adalah salah satu cerpen dengan bahasa daerah yang masih sering kita jumpai di koran lokal Jawa Barat. Dibawah ini merupakan salah satu contoh cerpen bahasa Sunda yang bisa kita baca di sela - sela kesibukan kita.
 
ASIH TEU MIKAWANOH KASTA
 
Eneng nyaéta saurang awéwé anu lahir ti kulawarga anu henteu sanggup. Saprak leutik, manéhna geus ngarasakeun paitna kahirupan kalayan ngan mengenyam atikan nepi ka kelas 4 SD waé. Minangka anak pangkolotna, Eneng ngarasa ngabogaan tanggung jawab pikeun mantuan kolotna membesarkan adik-adiknya anu berjumlah 3 jelema. Leuwih saprak bapana maot alatan kacilakaan waktu manéhna berumur 11 warsih. Saprak leutik, Eneng geus ngalakonan loba hal pikeun bisa meunangkeun duit sanajan henteu sabaraha. Tapi, ti duit anu manéhna dapatkan kasebut bisa dipaké pikeun meuli béas sarta kaperluan hirup anu séjénna. Indungna ogé henteu éléh ulet, naon waé dipigawé demi sesuap sangu. Ibu sok bangun isuk-isuk - isuk-isuk saterusna nyieun gorengan sarta sangu uduk. Jam satengah 6 mimitian indit kuriling kampung menjajakan dagangan. Anyar saterusna jam 10 isuk-isuk balik ka imah sarta mimitian ngadatangan imah - imah anu ngagunakeun jasana pikeun kukumbah sarta menyetrika. Aya 4 imah anu ngamangpaatkeun jasa Ibu Eneng. Ucul Asar anyar Ibu Eneng balik ka imah.
 
Waktu Eneng umurna 18th, manéhna megatkeun pikeun indit ka Jakarta babarengan Dedeh. Dedeh nyaéta réncang Eneng ulin saprak leutik anu geus leuwih tiheula digawé di Jakarta minangka PRT. Kalayan mawa bekel saayana, Eneng ogé indit ka Jakarta dipirig ku segruk ceurik ibu sarta adi - adina. Sesampainya di Jakarta, Eneng digawé di imah Ibu Joyo. Ibu Joyo nyaéta saurang randa tanpa anak. Salaki bu Joyo maot alatan serangan jantung 2 warsih anu tuluy. Alatan geus biasa hirup prihatin saprak leutik sarta getol digawé, Eneng ogé dinyaah sarta diperlakukan ku bu Joyo kawas meujeuhnana anakna sorangan. Komo Eneng diikutkan sawatara kursus mimitian ti masak, ngaput, nepi ka merias. Sanajan henteu mengenyam atikan anu luhur, Eneng tergolong calakan ku kituna bisa kalayan gampang nyerepan kabéh materi kursus.
 
Kahirupan Eneng ogé robah. Luhur bantuan modal ti bu Joyo, manéhna bisa muka catering, rias pengantin sarta modiste. Duit anu dikirim ka kampung ogé beuki loba jumlahna ku kituna kahirupan ibu sarta adi - adina di kampung jadi leuwih alus. Hiji poé, Eneng papanggih jeung Ujang, saurang nu boga pausahaan konveksi anu hayang bermitra kalayan modeiste milik Eneng. Pamustunganana benang - benang cintapun terjalin diantara maranéhanana. Bu Joyo geus merestui hubungan maranéhanana. Dina waktu liburan ahir minggu, Eneng sarta Ujang indit ka kampung Eneng. Diditu Eneng ngawanohkeun Ujang ka ibu sarta ogé adik-adiknya. Waktu éta ogé Ujang melamar Eneng di hareupeun ibu Eneng. Henteu perlu nungguan lila, 6 bulan saterusna maranéhanana melangsungkan pernikahan kalayan dihadiran jelema - jelema pangdeukeutna. Eneng memboyong ibu sarta adik-adiknya ka dayeuh pikeun cicing di imah maranéhanana anu anyar sarta maranéhanana kabéh ogé hirup berbahagia.

Video

Video drama dalam bahasa Sunda

Dalam video ini akan diperlihatkan sebuah drama anak - anak dalam bahasa Sunda

(indahf/Carapedia)
Pencarian Terbaru

Cerpen bahasa sunda. Http://carapedia.com/cerpen_bahasa_sunda_info3725.html. Cerpen bahasa sunda singkat. Kumpulan cerpen bahasa sunda. Cerpen bahasa sunda dan artinya. Carpon sunda singkat. Cerpen sunda.

Carpon bahasa sunda pendidikan. Contoh carpon bahasa sunda singkat. Cerpen sunda singkat. Cerpen bahasa sunda tentang pendidikan. Contoh carpon sunda singkat. Kumpulan cerita pendek bahasa sunda. Cerpon asih teu mikawanoh kasta.

Contoh carpon bahasa sunda. Kumpulan carpon bahasa sunda. Carpon bahasa sunda singkat. 3 cerpen bahasa sunda. Carpon bahasa sunda tentang pendidikan. Contoh cerpen bahasa sunda.

Tambahkan komentar baru
Komentar Sebelumnya (0)
Belum ada komentar untuk produk ini.