Previous
Next

Drama

Teks Drama Sunda

 

 
 
 
 
Bahasa Sunda merupakan bahasa daerah masyarakat Jawa Barat. Sama seperti bahasa jawa pada umumnya, pada bahasa Sunda juga terdapat tingkatan bahasa yang digunakan berdasarkan tingkat kehalusan dengan siapa kita berbicara. Bahasa Sunda merupakan muatan lokal yang menjadi mata pelajaran wajib pada sekolah - sekolah di Jawa Barat.
 
Berikut ini adalah contoh dari teks drama sunda:
 
JUDUL: NGARONDA 
 
Pemeran:
Bondan salaku ketua RT
Sandi salaku wargi
Herman salaku wargi
Yanto salaku wargi
Heru salaku wargi
 
Setting drama aya di pos kamling waktos maranehna berlima keur giliran ronda
 
Bondan: wah masih keneh aya nu absen nyak peuting ieu
------
Sandi: ngeus biasa pak... jarang sakali tim ronda jeung formasi jangkeup.
------
Yanto: padahal leumbur sabelah ngeus 4 (opat ) dinten berturut - turut aya nu kamalingan
------
Heru: loh, nu leres yeuh kang Yanto. Mak nyak nepikeun opat dinteun berturut - turut?
------
Yanto: semuhun leres....baturan abdi sekantor nyak aya nu mondok di leumbur sabelah
------
Sandi: sanes leumbur sabelah boga 4 (opat) hansip nu digilir beurang nepikeun ka peuting?
------
Bondan: wah, naon we alasanana urang teu bisa ukur ngagawekeun kerja hansip wae yeuh
------
Sandi:lain eukeur ngabela diri, tapi hansip pan jeulma oge. kadang aya balagahna oge. janteun musti kudu didmpinggi jeng wargi kecuai jika dalam satu shift jaga terdiri dari minimal 2 orang hansip
------
Bondans: urang pribados kirang setuju jeung kabijakan ngegantiken acis ku wargi nu teu ronda yeuh, kesanna siga ngaremehkeun kaamanan leumbur penting pisan.
 
Heru: sumuhun leres pak RT. Nu beughar jeung loba acis janten menggampangkeun tugasna kanggo ngiluan ronda
------
Herman: janten era urang. soalna saberaha kali urang memilih mayar denda katimbang ngiluan ronda
------
Bondan: nyak ngeuslah Kang Yanto, teu nanaon. Nu ngeus nyak ngeus we. Nu penting sa ngeus ieu urang kudu sareng- sareng berpartisipasi dalam njaga keamanan leumbur
 

Video

Video drama bahasa Sunda

Dalam video ini akan diperlihatkan sebuah pertunjukan drama dalam bahasa Sunda

(indahf/Carapedia)
Pencarian Terbaru

Naskah drama bahasa sunda 6 orang. Http://carapedia.com/teks_drama_sunda_info2622.html. Naskah drama bahasa sunda. Drama sunda 4 orang. Teks percakapan bahasa sunda. Contoh drama bahasa sunda. Drama bahasa sunda 7 orang.

Drama sunda. Naskah drama sunda. Contoh naskah drama sunda. Naskah drama bahasa sunda 4 orang download. Teks drama bahasa sunda. Drama bahasa sunda. Contoh drama sunda.

Teks drama bahasa sunda 4 orang. Teks dialog drama bahasa sunda 4 orang. Naskah kabaret sunda. Drama singkat bahasa sunda. Contoh naskah drama bahasa sunda. Contoh percakapan bahasa sunda 2 orang.

Tambahkan komentar baru
Komentar Sebelumnya (1)
07 Jul 2014 04:29
Andy SAG
Tolong tuli contoh drama lawakan